Efterstarr

Efterstarr är vanligt förekommande efter en okomplicerad gråstarroperation. Det uppstår när den bakre kapseln som innehåller den syntetiska linsen, som ersatte den grumliga linsen under gråstarrsoperationen, blir grumlig eller tjock. Här är några viktiga aspekter om efterstarr:

Orsak: Efterstarr uppstår när de celler som inte togs bort under gråstarrsoperationen växer på den bakre kapseln i ögat. Denna tillväxt kan orsaka att synen blir suddig och dimmig.

efterstarr behandling

Symtom

Symptom på efterstarr kan inkludera suddig syn, dimmig syn och försämrad synskärpa. Det kan ge en känsla av att titta genom en smutsig lins. Efterstarr är vanligtvis inte farligt för ögat, men det kan påverka synkvaliteten betydligt och påverka vardagliga aktiviteter.

Undersökning

För att kunna ställa diagnosen efterstarr, använder vi pupillvidgande ögondroppar för att kunna göra en ordentlig ögonundersökning i spaltlampa och inspektera bakre linskapseln.

Efterstarr behandling

Efterstarr behandlas effektivt med en enkel och smärtfri procedur som kallas YAG-laserkapsulotomi. Under en efterstarr behandling används en laser för att göra en liten öppning i den grumliga kapseln bakom linsen, vilket återställer klarheten i synfältet. Det är en snabb och säker procedur som vanligtvis inte kräver någon bedövning. Kontakta oss så vägleder i dig med ditt ärende.